Floris

Even niet happy is bij Arrange ook oké

Geplaatst op: 8 januari 2019

Iedereen heeft wel eens een off-day. Of een periode dat het werk allemaal even wat minder is. Dat is heel normaal. Gek genoeg word je vaak geacht dit vooral niet op je werk kenbaar te maken. Je zou wel eens de mensen om je heen ermee kunnen belasten. En het zou ten koste kunnen gaan van het algehele werkgeluk op de werkvloer. Jammer, een regelrechte gemiste kans! Juist door een veilige omgeving te creëren, waar je je als collega ook wel eens op minder happy wijze kan uiten, zorgen wij voor meer werkgeluk! Hoe wij dat doen? Heel simpel: bij ons geldt: “Even niet happy, is ook oké!”

Geluk is gelijk aan rendement

Happiness en werkgeluk zijn zeer actuele thema’s. Ieder zichzelf (en vooral haar medewerkers) respecterend bedrijf besteedt hier de nodige aandacht aan. Alles voor het geluk van de medewerker, want een gelukkige medewerker levert nou eenmaal meer rendement en blijft vitaal.

Een veilige en eerlijke basis

Ook bij Arrange Interim zetten full pull in op werkgeluk. Naast hippe initiatieven als massages op de werkvloer en company-yoga, organiseren wij de tofste borrels en epische feestweekenden. Wij investeren veel in talent-ontwikkelingstrajecten, opleidingen, een dedicated coach, medezeggenschap, een geweldig kantoor, de beste koffie, flexibele arbeidsvoorwaarden en zelfs traditionele beoordelingen hebben wij overboord gekieperd. Je zou zeggen, hier moet iedere collega toch gelukkig van worden? Wij vinden dat dit niet genoeg is. Wij geloven dat geluk pas kan worden ervaren als er een veilige en eerlijke basis ligt. Wij hebben dus geïnvesteerd in een omgeving die veilig genoeg is om te laten zien dat je je niet altijd even happy hoeft te voelen.

Geen schijn-enthousiasme

Dit zijn niet zomaar loze woorden. Wij handelen er ook naar. Wij zijn dagelijks bezig om onze opdrachtgevers met onze interim collega’s te verbinden. Maar er kan wel eens een iets minder leuke opdracht tussen zitten. Wij willen de eerlijke en oprechte mening weten, geen schijn-enthousiasme. Is het een fantastische opdracht? Super! Maar vind je het minder leuk? Dan is dat net zo prima! Door daarin die secure base te bieden, waarin wij erin slagen om een omgeving te creëren waarin oprechtheid wordt beloond, zien wij dat mensen gelukkiger worden.

Luisteren en oprechte interesse tonen

Natuurlijk kunnen ook wij helaas niet toveren en iedere minder leuke situatie morgen de wereld uit helpen. Maar wij kunnen wel het gesprek aangaan. Luisteren. Oprecht geïnteresseerd zijn en, wanneer dit mogelijk is, er naar handelen om op te lossen. Dit doet wonderen. Alleen door deze communicatie open en eerlijk te houden, weten wij waarop wij kunnen letten in een volgende opdracht. En dat betaalt zich uit in gelukkigere medewerkers.

Stijging in geluksbeleving

Vanaf het moment dat wij op deze manier met elkaar omgaan, zien wij dat onze collega´s blijer zijn dan voorheen. Wij meten iedere maand hoe iedereen in zijn of haar vel steekt. Sinds je gewoon mag uiten dat je het even minder tof vindt, zien wij een stijging in geluksbeleving.

Geluksmaker die tellen!

Zo eenvoudig kan het zijn. Dragen andere geluksinvesteringen dan niet bij? Zeer zeker wel, maar wij geloven dat al die geluksmakers pas gaan tellen als de basis op orde is: een omgeving waar je gehoord wordt, je heus niet altijd happydepeppie hoeft rond te stuiteren en je gewoon een volwassen gesprek hebt met elkaar over hoe jij in de wedstrijd staat. Bij ons geldt: “Even niet happy is ook oké!”

Geschreven door Floris Wieman, Commercieel Manager bij Arrange Interim

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op!