Vivian Meulenveld (medium)

Eens een Arranger, altijd een Arranger – Het verhaal van Wilfried Polman 

Geplaatst op: 10 januari 2020

Na 10 jaar met veel plezier in dienst te zijn geweest bij ArrangeGroup is het voor Wilfried Polman tijd om het roer om te gooien. Begin 2019 richtte hij zijn eigen bedrijf ‘Leef Gelukkig en Gezond’ wat hij in eerste instantie combineerde met zijn werkzaamheden bij Arrange Integrated. Na een spannend eerste jaar is het tijd om door te pakken. Per januari 2020 is Wilfried volledig verder gegaan als zelfstandig ondernemer. Het vertrek van Wilfried zien wij echter niet als een definitief afscheid. Want een Arranger ben je niet voor even, maar voor het leven. In een interview vertelt Wilfried over zijn ontwikkelingen en ambities.

Wat was jouw rol binnen ArrangeGroup?

“In 2016 kreeg ik, na een eerdere periode bij Arrange Interim (2006-2012), de kans om terug te keren in het vertrouwde nest en direct bij te dragen aan de opbouw van een nieuw label, Arrange Integrated. Een kans die ik met beide handen heb aangepakt. Ik werd aangesteld als Manager Business Solutions. Terugkeren naar de werkgever die ik voor altijd in mijn hart gesloten had. En nu, anno 2019, kan ik zeggen: “Wat een succes!” Ik ben heel erg trots en dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen en benut. Waar ik in 2016 nog veel zelf deed, was ik in 2019 verantwoordelijk voor het team Servicecentrum en Solutions, bestaande uit 11 collega’s. Samen verantwoordelijk voor het ontwerp en implementatie van dienstverlening en de doorontwikkeling daarvan.”

‘Het roer om’ – Wat doe je als zelfstandig ondernemer?

“In 2019 heb ik mijn rol binnen Arrange Integrated gecombineerd met één dag in de week werken als zelfstandig ondernemer. Eén dag in de week focus op mijn eigen bedrijf ‘Leef Gelukkig en Gezond’, waarin ik andere mensen de weg wijs naar een gelukkig en gezond leven. Een leven met minder stress, meer rust en meer energie. Dit doe ik op het gebied van drie pijlers, te weten mentale gezondheid, persoonlijk leiderschap en geluk. Ik ben Mindfulness trainer, Mindful Run instructeur en Gelukscoach / Werkgelukdeskundige”.

Hoe ben je bij Mindfulness terecht gekomen?

“Op mijn 25e ben ik uitgevallen en als onderdeel van mijn herstel heb ik een 8-weekse Mindfulness training gevolgd. Een training waar ik veel baat bij had, maar toen niet kon integreren in mijn dagelijks leven. Rond mijn 30e ben ik in een zware depressie beland. Toen ik bijna alles en iedereen kwijt was, werd ik getriggerd door één zin van een therapeut: “Wees je bewust van wat je wel hebt, in plaats van wat je niet hebt!”. Ik besloot te stoppen met zoeken naar geluk buiten mezelf en mij volledig op mezelf én mijn gezin te richten. Ik pakte mindfulness weer op en kwam erachter wat mijn levensmissie is, namelijk een gids zijn voor anderen. Ik besloot er voor te gaan, gesterkt door de overtuiging: “Believe & Go For It!””

Hoe ging de stap van ArrangeGroup naar ZZP’er?

“Dankzij de ruimte die bij ArrangeGroup geboden werd, kon ik in 2019 één dag in de week mijn ondernemerschap verkennen. Makkelijk was het niet. Dat wat ik al 7 jaar deed, was mij vertrouwd geworden. Ik wist wat ik kon, in een werkveld waar ik al 13 jaar actief was. Het was mijn comfortzone. En nu begaf ik mij in een nieuw werkveld, vanuit andere kennis en ervaring en deed ik een beroep op andere talenten. Erg spannend. Ik gaf mijn zekerheid van een vast dienstverband en een goed, stabiel inkomen op en leerde vertrouwen op mijn levensmissie en het proces wat daarbij hoort.”

Hoe hebben ontwikkelingen binnen ArrangeGroup bijgedragen aan deze stap?

“De stap is er vooral één die vanuit mijzelf gekomen is. Toch heeft de groei van het bedrijf ook bijdragen. Ik voelde dat het tijd was voor vernieuwing. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de organisatie. Nieuwe kansen voor mensen om door te groeien en zich verder te ontwikkelen. Kansen door nieuwe mensen aan te trekken. Kansen voor een ieder, omdat er een nieuw ‘speelveld’ ontstaat. Ik wil die kansen graag bieden door letterlijk plaats te maken in de organisatie.”

Moeten wij definitief afscheid van je nemen?

“Zoals ik al zei, ArrangeGroup zit in mijn hart. Echt voor altijd! Ik ben er daarom van overtuigd dat ik altijd verbonden blijf aan ArrangeGroup. Een terugkeer, in welke vorm dan ook, sluit ik daarom zeker niet uit. Eens een Arranger, altijd een Arranger.”

Naar het nieuwsoverzicht
In contact met het team