Vivian Meulenveld (medium)

Eens een Arranger, altijd een Arranger

Geplaatst op: 30 juli 2019

Talenten verbinden we natuurlijk het liefst zo lang mogelijk aan de organisatie. Maar ondanks inspanningen en mooie kansen vanaf de werkgeverskant besluiten medewerkers wel eens om afscheid te nemen van de organisatie. Bijvoorbeeld omdat zij hun hart volgen en een droom najagen. Binnen ArrangeGroup is dit niet anders. Toch stimuleren we ontwikkelingen bij al onze medewerkers dus ook bij onze talenten. En ook als dit tot het gevolg kan leiden dat ze vertrekken. Het vertrek van een medewerker zien wij echter niet als een definitief afscheid want een Arranger ben je niet voor even maar voor het leven.

Autonomie en zelfregie

Als werkgever zijn we altijd in gesprek met onze medewerkers. En als zij aangeven toe te zijn aan iets nieuws, dan denken we uiteraard actief mee. Wellicht zijn er mogelijkheden binnen ArrangeGroup. En soms is dit niet genoeg en wordt een dienstverband beëindigd, omdat ze elders een nieuwe uitdaging aangaan. Dat is natuurlijk jammer, maar toch stimuleren we autonomie en zelfregie bij onze Arrangers. Ook als het om dit soort kansen gaat. Heb je een droom en geloof je in jezelf? Ga er dan voor! ArrangeGroup staat daar achter en dat sluit aan bij onze drie kernwaarden: relatie, ontwikkeling en believe and go for it.

Janneke volgt haar hart

Een mooi voorbeeld daarvan is Janneke. Zij was Facilitair Coördinator bij Arrange Integrated. Daarvoor werkte zij als Servicemanager bij de Rabobank, waar ze ArrangeGroup leerde kennen, omdat Arrange Integrated de facilitaire diensten van de Rabobank had overgenomen. Janneke vertelt: “Tijdens mijn eerste contacten met Arrange merkte ik direct dat iedereen zo’n energieke en inspirerende uitstraling had en daar werd ik erg blij van. Dit heeft geresulteerd in een overstap naar ArrangeGroup in 2017.” Nu, twee jaar later, is Janneke toe aan iets nieuws. Zij gaat haar hart volgen. Dit besef is gekomen tijdens haar deelname aan het leiderschapsprogramma van ArrangeGroup. Eén van de onderdelen was ‘Focus en aandacht’. “Tijdens deze sessie werd stilgestaan bij het hebben van aandacht voor jezelf. Waar word je écht blij van? Na meer dan 20 jaar in het facilitaire vak te hebben gewerkt realiseerde ik mij dat mijn toekomstdroom elders ligt. Ik wil mij volledig gaan richten op numerologie. Hiervoor volgde ik 6 jaar geleden een 3-jarige opleiding. Mijn droom is namelijk om mensen te helpen veranderen. Als ik dat kan doen aan de hand van numerologie-analyses, waardoor iemand zelf weer stappen kan zetten, dan is dat helemaal geweldig. Ik ben erg blij dat ik heb deelgenomen aan het leiderschapsprogramma van ArrangeGroup. Hierdoor ben ik gaan nadenken over wat ik echt wil gaan doen ‘als ik groot ben’, en waardoor ik nu deze stap heb gemaakt.” aldus Janneke.

Offboarding

Een mooie ontwikkeling binnen Arrange kan er dus (juist) toe leiden dat medewerkers na verloop van tijd nieuwe inzichten krijgen en toe zijn aan iets anders. Als het gaat om het vertrek van een medewerker vinden wij offboarding net zo belangrijk als onboarding. Wij willen graag dat een medewerker, na een leuke tijd, ook met een goed gevoel de deur uitloopt. Hoe wij dit doen binnen ArrangeGroup? Susan Claassen, HR Manager, vertelt: “Wij voeren met elke medewerker een eindgesprek. In dit gesprek kijken medewerker en leidinggevende terug op de werkzame periode bij ArrangeGroup en wat de reden van vertrek is. En uiteraard zijn we benieuwd wat diegene in de toekomst gaat doen. We vragen daarnaast ook om contactgegevens, zodat we in contact kunnen blijven na uitdiensttreding.” Mede door een goede offboarding, creëren wij Arrangers voor het leven. Het is dan ook geen toeval dat oud-medewerkers van ArrangeGroup regelmatig opnieuw in dienst treden.

Eens een Arranger, altijd een Arranger

Binnen ArrangeGroup richten wij ons op een sterke relatie tussen medewerkers onderling én met de organisatie. Niet alleen tijdens de werkzame periode, maar ook daarna vinden wij het belangrijk deze relatie te onderhouden. Susan vertelt: “ArrangeGroup heeft een groot alumni netwerk waarbij oud-medewerkers zijn aangesloten. Eens in de zoveel tijd organiseren wij vanuit ArrangeGroup een borrel of evenement voor deze oud-medewerkers, zodat iedereen met elkaar in contact blijft. Wij vinden het leuk om betrokken te blijven bij deze oud-medewerkers en te horen waar zij op dat moment mee bezig zijn. Ontzettend gaaf om te zien hoeveel enthousiasme er is voor dergelijke borrels waarop oud-collega’s elkaar én de organisatie weer spreken.” Het vertrek van een medewerker zien wij daarom ook niet als een definitief afscheid, want eens een Arranger altijd een Arranger!

Terug naar nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op met ons team!