KNVB campus

Doe mee met de facilitaire Gamification-hackathon!

Geplaatst op: 16 december 2020

In 2021 echte stappen zetten op ontwikkeling en innovaties binnen jouw facilitaire dienstverlening? Doe dan mee met de facilitaire Gamification-hackathon! Heb je je als facility manager al eens verdiept in Gamification? Als je aanwezig was bij ons jaarcongres dit jaar, dan is je antwoord natuurlijk een volmondig ‘ja’. Heb je dit online evenement gemist, maar ben je wel benieuwd naar de toepassing van speltechnieken in de facilitaire dienstverlening? Dan is onze facilitaire Gamification-hackathon zeker iets voor jou!

Gamification?

Gamification is het inzetten van speltechnieken in niet-spelomgevingen, oftewel in onze dagelijkse werkelijkheid. Dit doe je met een gewenste gedragsbeïnvloeding voor ogen. Door de manier van denken en technieken uit games in te zetten in niet-game omgevingen, stimuleer je gewenst gedrag bij gebruikers. Door met speltechnieken in te spelen op intrinsieke motivatie, bewerkstellig je gewenst gedrag.

Gedrag

Menselijk gedrag is een belangrijk aspect binnen ons mooie vakgebied. Menselijk gedrag – van facilitair medewerkers én eindgebruikers – bepaalt in hoge mate het succes van de facilitaire dienstverlening. En als dat gedrag zo belangrijk is in een succesvolle facilitaire strategie; waarom Gamification dan niet direct omarmen?

Gamification in FM

Deze laatste vraag stelden wij onszelf ook de dagen na het jaarcongres. Want in een aantal facilitaire activiteiten speelt menselijk gedrag wel degelijk een grote rol. Gamification leent zich bij uitstek voor deze activiteiten. Zo bepaalt het gedrag van de eindgebruikers van de facilitaire dienstverlening de hoogte van het bedrag dat wordt uitgegeven aan de nutsvoorzieningen of aan printpapier en inkt. En hoe maak je je eindgebruikers – nu eens op een leuke manier – duidelijk wat het belang is van veiligheid op het werk of het reduceren of scheiden van afval? En vergeet ook de facilitaire medewerkers niet; hoe zet je Gamification in om een gastvrije facilitaire organisatie uit te stralen?

Hackathon

Antwoorden op deze vragen in relatie tot Gamification kunnen natuurlijk alleen op een creatieve manier tot stand komen. Met interesse en enthousiasme verdiepten wij ons in hackathons. Een term die met name in de ICT-wereld al veel gebruikt wordt. Hackathons zijn evenementen waarin studenten en/of specialisten hun knappe koppen bijeen steken om onder tijdsdruk, vaak binnen 24 uur, een bestaande uitdaging op te lossen. Deze vorm zorgt voor creatieve en innovatieve ideeën en lenen zich dan ook uitstekend om binnen no-time nieuwe inzichten te krijgen en oplossingen te bedenken.

De facilitaire Gamification-hackathon

Nieuwe inzichten en oplossingen en creatieve en innovatieve ideeën; die kunnen we wel gebruiken als het gaat over de toepassing van Gamification in het facilitaire vakgebied. Een facilitaire Gamification-hackathon dus, dat is precies wat we gaan organiseren in 2021. Vanuit de inspirerende en verbindende kracht van Arrange Consultancy brengen we facilitaire professionals samen rondom dit thema en gaan we in heuse hackathon-sessies aan de slag met de thema’s nutsvoorzieningen, reprografie, veiligheid, afval en hospitality. De eerste drie sessies staan gepland op maandag 29 maart, woensdag 28 april en vrijdag 4 juni. Vóór aanvang van deze sessies ontvang je een inspirerende podcast, zodat je je kunt voorbereiden op de hackathon-sessie. In sessies van twee uur gaan we aan de slag met innovatieve Gamification-oplossingen voor een bedrijf met een concrete uitdaging.

Deelnemen?

Je neemt al deel aan de gehele Gamification-hackathon (vijf sessies) voor €225,- per persoon. Sluit je liever op organisatienaam aan bij de hackathon, dan bedraagt het inschrijfgeld €495,-. Je kunt dan in wisselende samenstelling, met maximaal twee personen vanuit de organisatie per sessie, deelnemen. Schrijf je dit jaar nog in en je ontvangt een mooi early-bird presentje van ons!

Direct inschrijven
Gamification