Stijn-von-der-Fuhr

De Week van het Werkgeluk bij ArrangeGroup

Geplaatst op: 24 september 2018

Van 24 tot en met 28 september staat werkgeluk centraal. Deze week, een initiatief van Happy Office, is bedoeld om mensen en organisaties die werkgeluk belangrijk vinden met elkaar in gesprek te brengen en aan elkaar te verbinden. Zo kunnen wij gezamenlijk optrekken om werkgeluk in alle Nederlandse organisaties op de agenda te zetten. Ieder op zijn eigen manier. Wat betekent werkgeluk voor ArrangeGroup? En hoe spelen wij hierop in? Susan Claassen, Manager HR & Facilities, vertelt hier graag over.

Het belang van werkgeluk

De aandacht voor geluk in Nederland blijft groeien. Toch is er nog steeds een verschil tussen hoe gelukkig wij ons voelen op het werk en in de rest van ons leven. Ons werk scoort beduidend lager. Dat is jammer, want wij brengen veel tijd door op ons werk. Bovendien, als wij daar gelukkig zijn, heeft dat direct effect op de rest van ons leven en onze productiviteit. Meer aandacht voor werkgeluk is dus belangrijk.

Happiness is the key to success

Bij ArrangeGroup geloven wij dat werkgeluk leidt tot energie, vooruitgang en duurzame kwaliteit. Wij willen werk en omgeving voor onze medewerkers beter en leuker maken. Als onze medewerkers doen waar zij gelukkig van worden, volgt de kwaliteit vanzelf. Dit blijkt uit diverse onderzoeken rondom werkgeluk.

Susan Claassen, Manager HR & Facilities: “Wij noemen onze collega’s Arrangers. Zij bezitten het groene DNA en werken vanuit hun persoonlijke kracht en talenten. Zij zijn belangrijk voor ons en wij zijn zuinig op hen. Wij willen dan ook continu weten hoe het zit met het werkgeluk. Door middel van een happiness scan meten wij deze geluksbeleving. Een gelukkige medewerker is voor ons iemand die met plezier naar zijn of haar werk gaat en zowel inhoudelijk als persoonlijk plezier, voldoening, trots en verbinding ervaart op de werkplek en met collega’s. Wij streven naar een happiness score van een 9 en gaan daar alles aan doen om dat te realiseren.”

Ga naar het nieuwsoverzicht

Blijf met elkaar in gesprek

Susan vervolgt: “Natuurlijk wordt werkgeluk door iedereen anders ervaren en hebben verschillende factoren hier invloed op. Voor de een zit dit in een stuk ontwikkeling, voor de ander in een goede werksfeer en voor weer een ander in een vitale werkomgeving. Belangrijk is daarom ook om in gesprek te blijven met collega’s en leidinggevenden over wat van invloed is op jouw persoonlijke werkgeluk. Wij zorgen ervoor dat deze ruimte er is om dit bespreekbaar te maken en dit door te vertalen naar gerichte acties.”

Acties rondom Werkgeluk

Wat doen wij deze week allemaal op het gebied van werkgeluk? “Dat houden wij nog even spannend. Wij delen onze gelukkige momenten in ieder geval graag met onze collega’s en hopen hen nog iets gelukkiger te maken. Waar ik zelf echt gelukkig van wordt op kantoor? Een goede cappuccino, inspirerende meetings, het vieren van succesmomenten en een gezellig praatje met collega’s tijdens de lunchpauze of bij het koffieapparaat.” aldus Susan.

Deel jouw happy moments

Wat zijn jouw happy moments deze week? Deel ze met ons op Facebook, zodat jouw happy moment bij ons kantoor in Hilversum op ‘the happy wall’ komt te staan! Zo kunnen we elkaar inspireren en nog lang nagenieten van elkaars geluksmomenten.

Deel je geluksmoment!