ArrangeGroup

De provinciale ervaringen van een interim professional

Geplaatst op: 31 Mar 2014

In juni 2013 nam ik de stap om voor ArrangeGroup aan de slag te gaan als interim professional. Met reeds drie jaar facilitaire werkervaring in vaste functies, was het een uitdaging om als interim professional te starten.

In juni 2013 nam ik de stap om voor ArrangeGroup aan de slag te gaan als interim professional. Met reeds drie jaar facilitaire werkervaring in vaste functies, was het een uitdaging om als interim professional te starten.

Ik wilde mijzelf ontwikkelen en zocht echte leermomenten. Door interim-opdrachten kom je, uit je veilige comfortabele zone, terecht in organisaties die je niet kent. Met nieuwe mensen, een nieuwe omgeving, een nieuwe bedrijfscultuur en natuurlijk nieuwe facilitaire uitdagingen! Kortom, een fantastische kans om mijn facilitaire kennis en vaardigheden te ontplooien!

In twee weken maakte ik kennis met ArrangeGroup en mijn collega’s. Bovendien werd ik voorgesteld bij een multinational. Een mooie eerste klus, zou je denken. Het betrof alleen wel een multinational in Drachten! Een mooi stukje Friesland èn slechts 156 kilometer van huis!

Enkele dagen later startte ik tussen de Friezen. Met de Randstad ver achter me maakte ik kennis met de unieke Friese cultuur. Als geboren Amsterdammer was ik natuurlijke de vreemde eend in de bijt. Ik kreeg er een onverwachte uitdaging bij. Naast mijn opdracht ook “wennen” aan Friesland (en Friesland aan mij…).

Door de maanden heen was dit een soms een lastig, maar gelukkig succesvol traject. Met vallen en opstaan creëerde ik een band met collega’s en leveranciers. Allemaal werkend voor het zelfde doel: het optimaal ontzorgen van de klant om zo toegevoegde waarde te leveren aan het primaire proces. Een gemeenschappelijk doel kent geen cultuur of provinciale barrières, maar zorgt voor onderlinge verbondenheid.

Facility Management is een gedachtegang, een “state of mind”. Waar je ook in Nederland komt, in het vakgebied Facility Management spreken we allemaal dezelfde (vak)taal. Het is de kunst om deze gemeenschappelijke doelen en randvoorwaarden helder in kaart te hebben, waardoor je (gezamenlijk met de klant) als facilitair team een stip aan de horizon kunt nastreven.

Na 9 maanden Friesland en een flinke dosis ervaring rijker (waaronder het verstaan van de Friese taal!), rondde ik mijn opdracht met een voldaan gevoel af. Als je als interim professional een toegevoegde waarde hebt geleverd aan de relatie met de klant en het facilitaire team, kijk je met een goed gevoel terug op je eerste interim-klus!

Lijkt jou een baan als (senior) interim professional ook wat? Laat dan op onze website je gegevens achter of solliciteer op een van onze openstaande vacatures en wie weet worden wij collega´s!

Door: Thomas van Buren, Senior Interim Professional

bel mij terug