ArrangeGroup

De Facilitaire Campingtest

Geplaatst op: 11 Jul 2013

Als Facility Manager ben je gewend om op verschillende locaties te werken en dáár effectief handen uit de mouwen te steken. Om deze kennis te verbinden met Het Nieuwe Werken en Duurzaamheid, presenteer ik hierbij graag “De Facilitaire Campingtest” voor heel Facility Nederland, die in de maanden juli en augustus niet op vakantie gaan…

Facilitaire campingtest

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook voor de verhuizing van thuis naar de camping. Werken met lijstjes, want u heeft niet alleen campingspullen nodig. Ook zult u rekening moeten houden met het doorgaande werk. Welke afspraken staan er gepland en moet u dan in pak? De agenda goed doornemen is dus van belang. Een grote aanrader voor uw nette of werkkleding, is de auto te gebruiken als opslag, hier kreuken ze het minst. Dit geldt ook voor de schoenen. In de ochtend is het fijn dauwtrappen, maar met het natte gras kunt u de nette schoenen pas in de auto aantrekken.

Het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken is een ‘hot item’ en daar voldoet u aan. Niet op kantoor, maar gewoon op de camping. In dit geval lekker op het terras van de brasserie van de camping vanwege de Wi-Fi. Bij de tent de zaken uitwerken en daardoor geen last van mails die tussendoor binnenkomen. Enige ‘nadeel’ is het verschuiven van de invalshoek van uw beeldscherm waarop zo nu en dan een zomers zonnetje wil schijnen.

Duurzaamheid

Nederland is rijk aan campings. Daarom is het altijd mogelijk dichtbij uw werk een camping te vinden. Dit scheelt kilometers en kunt u zelfs op de fiets naar de werklocatie. Uiterst duurzaam!

Catering

Even boodschappen doen bij de lokale super, de BBQ aan en een lekker drankje erbij. Uw vrije tijd staat meteen in het teken van vakantie! Als ontbijt bestelt u lekkere verse broodjes, die u dan nog wel zelf moet smeren. Ook tijdens het ‘werken op het terras’ laat u zich lekker bedienen en kunt u genieten van al het lekkers op de kaart.

Schoonmaak

Qua schoonmaak is het soms een beetje behelpen, want als u in de ochtend als eerste in het toiletgebouw komt, dan is het nog niet schoongemaakt. We normeren dit als de charme van het kamperen.

Hospitality

Een camping is enorm gastvrij. De algehele beleving is vrolijk, zeker als het zonnetje schijnt. Iedereen is zeer betrokken en bereid te helpen. Bijvoorbeeld als u aankomt en de caravan op de juiste plek wilt zetten, weet iedereen u te vertellen wat de beste wijze is van het vastmaken van de scheerlijnen. Ook de dagelijkse afwas is een heuse gezamenlijke belevenis.

Conclusie

Als het weer het toelaat, is de camping een prima optie als één van uw favoriete werkplekken deze zomer. Dan moet u zich wel voorbereiden op minder luxe dan uw eigen huis. Discipline is erg belangrijk, want als het zonnetje schijnt moet er ook gewoon gewerkt worden, maar u kunt tussendoor bijvoorbeeld wel een frisse duik nemen in een aanwezig zwembad. Daarnaast is een andere omgeving (buitenlucht) een goede bron voor uw creatieve kant en komt u soms tot verrassende conclusies/oplossingen. Verder is het natuurlijk wel een beetje behelpen, u heeft geen eigen toilet of douche, wanneer u met een tent gaat. Dus voor de luxepaarden is een caravan, met alles erop en eraan, een optie. Op een camping maakt u snel contact en daar zitten ook ‘interessante’ mensen tussen. Leuk voor uw netwerk.

Het grootste voordeel is dat, zodra de werkdag erop zit, u meteen weer in vakantiemodus bent. Een groot pluspunt voor alle niet vakantiegangers. Dus ook bij ondergetekende gaat dit zeker een vervolg krijgen…

De groeten uit…

Camping

Door: Niels Borkus, Interim Professional bij ArrangeGroup

bel mij terug