ArrangeGroup

De bijdrage van ArrangeGroup aan een betere wereld

Geplaatst op: 24 Nov 2015

Sinds 2012 is ArrangeGroup partner van het Ronald McDonald Huis te Utrecht en leveren we een actieve bijdrage aan dit goede doel. In de afgelopen jaren hebben we maar liefst een bedrag van 24.457 euro opgehaald. Een overnachting kost gemiddeld 45 euro (waarvan 30 euro gesponsord wordt), dus dat betekent dat dankzij onze inzet en betrokkenheid bijna 815 overnachtingen zijn betaald en ouders daardoor dichtbij hun zieke kinderen konden zijn. Maar dit deden we niet alleen. Dankzij samenwerkingen met IKEA, McDonald’s, Hoog Catharijne en de Cantina op atletiekbaan Overvecht hebben we dit prachtige resultaat bereikt en proberen we bij ArrangeGroup een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Taarten gebakken en auto’s gewassen

Hoe hebben we jaarlijks zoveel geld opgehaald? Door samen met onze collega’s de handen uit de mouwen te steken. Zo hebben we auto’s gewassen, taarten gebakken, kinderen geschminkt en vermaakt met diverse spelletjes, gecollecteerd en heel veel kilometers afgerend voor het goede doel door middel van een sponsorloop. Bij ons laatste evenement was zelfs de Burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, aanwezig om het geldbedrag op een officiële wijze aan het Ronald McDonald Huis te doneren.

Inhoudelijke en fysieke bijdrage

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat dus hoog in het vaandel bij ArrangeGroup. Hierbij beperken we ons niet tot een materiële bijdrage, maar zien we MVO als een weloverwogen bedrijfsvoering die op lange termijn duurzaam rendeert voor alle stakeholders. Een voorbeeld hiervan is het bovengenoemde jaarlijkse inzamelingsevenement. Daarnaast zetten wij ook op facilitair, inhoudelijk vlak onze kennis en expertise in voor het Ronald McDonald Huis. Op deze manier is ArrangeGroup een professionele vraagbaak op facilitair gebied voor onze partner.

Kers op de taart dankzij Ecovadis

Als kers op de taart heeft ArrangeGroup onlangs van onafhankelijke onderzoeksinstelling EcoVadis de zilveren score gekregen voor haar initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze onderscheiding plaatst ArrangeGroup in de top dertig procent van alle organisaties die werden geëvalueerd door EcoVadis. Een prestatie om trots op te zijn!

Over Ronald McDonald

Het Ronald McDonald Huis te Utrecht biedt een logeerplek aan families van kinderen die opgenomen zijn in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een kind dat ziek is, heeft zijn ouders extra hard nodig en als ouder wil je zo dicht mogelijk bij je kind zijn. Jaarlijks logeren ruim 600 gezinnen in het Huis. De Stichting Ronald McDonald Huis Utrecht ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van sponsors, donateurs en vrijwilligers. Voor ArrangeGroup een belangrijke reden om zich jaarlijks voor dit doel in te zetten.

bel mij terug