ArrangeGroup

Dagje connecten

Geplaatst op: 23 Aug 2013

Onze collega Jochem Verkerke is voor een grote Gemeente bezig met Project Huisvesting 2.0. Dit houdt in dat Het Nieuwe Werken ook voor de medewerkers van het Stadhuis een feit gaat worden.

Project Huisvesting 2.0

Jochem Verkerke had ons gevraagd om een inventarisatie van het meubilair te maken van diverse ruimten. Bepakt en bezakt met A0 formaat plattegronden gingen we door het pand. Voor dat we het wisten stonden we in de kamer van de burgemeester en diverse wethouders. Leuk om te zien.

Vooraf werden we gewaarschuwd dat de medewerkers wel eens wantrouwend konden zijn ten aanzien van de inventarisatie, omdat dit project voor hen impact gaat hebben. Maar niets was minder waar. Iedereen was zeer bereidwillig en van een secretaresse kregen vanaf het dakterras (11de verdieping) een ‘rondleiding’ over de stad. Erg leuk.

Tussendoor hadden we een afspraak met Lindy Lubbers over de kenniskring PPS. Lindy had een voortreffelijke inspirerende locatie voor ons uitgezocht. Een super-de-luxe en streng beveiligd gebouw waar je wordt verwelkomd door maar liefst vijf receptionistes c.q. beveiligers en waar je zonder vertoon van je identiteitsbewijs niet binnen komt.

Dagje connecten

Na afloop van onze productieve afspraak zijn we met een supersnelle (maar niet zo schone) lift naar de 36e verdieping gegaan, alwaar een lekker broodje hebben gegeten met voortreffelijk uitzicht over heel Den Haag, Scheveningen, Kijkduin aan Zee.

Om deze dag te voorzien van een duurzaam karakter zijn we natuurlijk beide met de trein gereisd. En om het nog ‘groener’ te maken hebben we beide een shotje tarwegras gedronken. Een shotje staat gelijk aan een kilo groente. Wel gezond, maar lekker was het niet.

Om het dagje ‘connecten’ af te sluiten hebben we een ronde gemaakt over Het Plein, het Binnenhof, de Hofvijver en via diverse ministeries zijn we weer uitgekomen bij het Centraal Station.

Mieke Arkesteijn en Michiel Schouten

bel mij terug