KNVB campus

Community Management bij uniek woon- en werkcomplex H-Park is live

Geplaatst op: 15 mei 2020

Arrange Integrated is sinds dit jaar de exploitatie partner van woon- en werkcomplex H-Park en daarmee de komende vijf jaar verantwoordelijk voor de integrale aansturing en uitvoering van soft services, hard services en omgevingsmanagement. H-Park is een multi-tenant gebouw aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum met een concept dat past bij verschillende doelgroepen: ‘Triple H: Health, Happiness, Hybrid’. Het oude fabriekspand is volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een bruisende plek midden in een woonwijk. Sinds december 2019 is het in gebruik en is onze dienstverlening live.

Onze bijdrage aan H-Park

Na een periode van verbouwen is het pand sinds december 2019 gereed en zijn de eerste bewoners en bedrijven ingetrokken. Het pand is van allerlei innovatieve oplossingen voorzien. Zo kunnen bewoners en bezoekers boodschappen doen bij een onbemande 24/7 grab-and-go shop. En met de Bringme box zorgen we voor het moeiteloos ophalen en bezorgen van pakketten. Met de opening van H-Park is ook de dienstverlening van Arrange Integrated live, wat concreet inhoudt dat wij een echte Arranger fulltime als Community Manager inzetten. Sinds 1 maart is Rein van Dijk vijf dagen per week op locatie aanwezig. Wij zijn ontzettend trots om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen, opzetten én bewaken van het unieke concept bij H-Park.

De rol van de Community Manager

Als Community Manager is Rein het eerste aanspreekpunt voor de eindgebruikers, de leveranciers en de gebouwbeheerder. Zijn taken als Community Manager bestaan uit een combinatie van facilitaire taken en hospitality. Enerzijds voert hij frontdesk taken uit, zoals de post, telefoon en het in- en uitchecken van bewoners. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de facilitaire taken. Zo houdt hij zich veel bezig met gebouwbeheer, beheert hij onderhoudscontracten, staat in contact met leveranciers en checkt hij of alle contracten worden nageleefd. Ook loopt hij proactief rond in het gebouw om te kijken of alles in orde is en kan hij indien nodig problemen verhelpen. Als Community Manager stimuleert hij tevens een hechte community door het aan elkaar koppelen van de juiste personen. Ook het signaleren van wensen en klachten van bewoners en hierop acteren door dit te vertalen naar activiteiten, faciliteiten en aanbod van dienstverlening behoort tot de taken van de Community Manager.

H-Park

“Binnen H-Park zit ik op een centrale plek in het pand, het Atrium, waar iedereen mij gemakkelijk weet te vinden. Er hangt een prettige en informele sfeer op de locatie. Ik ben veelvuldig in contact met bewoners en andere gebruikers van het pand. Daarnaast breng ik iedereen met elkaar in contact.”, aldus Rein van Dijk, Community Manager bij H-Park.

H-Park in tijden van corona

In deze bizarre tijden van corona is het wel even zoeken en aanpassen voor Rein: “Veel bewoners trekken zich vanwege de intelligente lockdown terug in hun appartementen. Een enkeling werkt nog beneden in de gezamenlijke ruimte. Ook bij de gevestigde bedrijven is het momenteel rustig. Veel mensen werken vanuit huis en komen niet naar kantoor. Bij de zelfbedienings supermarkt is daarentegen wel erg druk. Vanwege de corona situatie zijn ook mijn werkzaamheden als Community Manager wat verschoven. Zo ben ik nu verantwoordelijk voor het bedenken en implementeren van de nieuwe maatregelen en ligt er meer werk bij bijvoorbeeld de facilitaire aspecten als schoonmaak. Daarnaast verzorg ik de communicatie naar alle bewoners en bedrijven. Onze aanwezigheid is nu nog belangrijker om te bewaken dat alle maatregelen worden nageleefd en er een veilig omgeving onstaat. Gelukkig is er bij H-Park veel ruimte en is de anderhalve meter afstand eenvoudig te waarborgen.”

Triple H een verbindende factor

H-Park is een unieke samensmelting van kantoren, woon- en werkunits, short- en long stay appartementen, horeca en sportfaciliteiten. Bij H-Park creëren we een ‘Triple H’ omgeving: the Healthiest place for the Happiest people enjoying their Hybrid lives. Binnen dit project draait het om het creëren van geluk in een gezonde omgeving, terwijl alle verschillende bewoners hun eigen activiteiten uitvoeren. De Community Manager is de verbindende factor tussen de verschillende doelgroepen en externe partijen. Door het creëren van verbinding zorgt hij ervoor dat de betrokkenheid tussen én met de gebruikers vergroot wordt en dat er een fijne, prettige leef- en werkomgeving ontstaat. Op deze manier heeft de pandeigenaar hier geen omkijken naar.

Arjan Elst, Interim Directeur Arrange Integrated, vertelt: “Door ons in te leven in de verschillende doelgroepen, zijn wij tot een concept gekomen dat past bij een mixed-use-omgeving als H-Park. Community Management speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn trots dat wij op deze manier bijdragen bij een uniek concept als H-Park.”

Over Arrange Integrated

Ben je gebouweigenaar en wil je je pand een waardeverhogend invulling geven, waarbij wonen, werken en plezier centraal staan? Voor de vastgoedmarkt zijn wij de schakel tussen gebruikers en opdrachtgevers, door het ontwikkelen van innovatieve concepten. Wij geven zowel advies aan de tekentafel, als conceptontwikkeling op maat en exploitatie kracht. Benieuwd wat Arrange Integrated kan betekenen voor je organisatie? Neem dan gerust contact op.

Kom in contact
Nieuwsoverzicht