KNVB campus

Arrangers volgen opleiding Technisch Gebouwbeheer

Geplaatst op: 15 januari 2021

Bij ArrangeGroup staat ontwikkeling centraal. Het is zelfs één van de drie kernwaarden van onze organisatie. De persoonlijke groei van onze Arrangers speelt hierbij een belangrijke rol. Dit zie je terug in de vele interne opleidingsmogelijkheden bij ArrangeGroup. Zo heeft een groep Arrangers onlangs de opleiding Technisch Gebouwbeheer gevolgd en succesvol afgerond.

Raakvlak facilitair en technisch gebouwbeheer

Als facilitair professional heb je dagelijks te maken met het beheer en onderhoud van technische installaties. Gebouwbeheer en gebouwonderhoud staan zelfs in de top 5 van facilitaire taken. Eén van de belangrijkste taken voor de facilitair professional dus. Om een goede basiskennis in huis te hebben en de juiste prioriteiten te kunnen stellen aan het beheer en onderhoud, is het van belang over technische basiskennis te beschikken. Vanuit deze brede basiskennis kun je als facilitair professional een waardevolle bijdrage leveren aan het onderhoudsbeleid binnen een organisatie.

Opleiding Technisch Gebouwbeheer

Vanuit deze gedachtegang heeft een groep van 12 Arrangers de afgelopen periode de opleiding Technisch Gebouwbeheer gevolgd via opleider Helix Academy. Binnen de opleiding maak je kennis met veelvoorkomende aspecten van technisch gebouwbeheer en leren onze facilitaire professionals welke zaken op het gebied van gebouwbeheer zij zelf op kunnen pakken. De opleiding is door Helix Academy volledig op maat aangeboden en onze collega’s zijn het gehele traject persoonlijk begeleid.

Een van de deelnemers, Sjoerd van den Akker, Interim Professional bij Arrange Interim, vertelt over de opleiding: “Ik vond het een leuke en leerzame opleiding! Fijn om meer kennis op te doen over techniek. Dit komt erg van pas in de praktijk binnen mijn facilitaire rol. Ondanks dat de opleiding vanwege corona digitaal heeft plaatsgevonden, was er veel interactie met elkaar en hebben we als collega’s elkaar goed weten op te zoeken. Ook het buddysysteem vond ik een leuke en leerzame constructie om elkaar op weg te helpen!”

Meerwaarde voor de klant

Als facilitair professional is uiteindelijk het doel de klant zoveel en goed mogelijk te ontzorgen rondom het primaire proces. Om dit nog beter te doen, dienen ook alle gebouwgebonden installaties goed te werken en moet de klant op het gebied van huisvesting ontzorgt worden. Tijdens de opleiding technisch gebouwbeheer leer je belangrijke technische zaken zelf oppakken als gebouwbeheerder. Maar je herkent ook wanneer je een externe specialist moet inzetten. Als facilitair professional ben je geen techneut, dat maakt het juist belangrijk om te kunnen herkennen wanneer je een externe specialist moet inzetten en wanneer je de facilitaire medewerkers aanstuurt. Zo draag je bij aan de continuïteit en veiligheid van de gebouwen.

Max Bos, Trainee bij Arrange Interim en één van de deelnemers aan de opleiding, vertelt: “De kennis die ik heb opgedaan rondom techniek (installaties) en bouwkunde vind ik het heel waardevol, omdat deze kennis direct toepasbaar is binnen mijn rol als facilitair professional. Je leert tijdens de opleiding echt de praktische kant en door de bril van een gebouwbeheerder te kijken.”

Een effectief buddysysteem

Tijdens het volgen van de opleiding maakten de deelnemers gebruik van het effectieve buddysysteem van ArrangeGroup. Ons interne buddysysteem wordt ingezet om junior professionals te koppelen aan medior of senior professionals. Op die manier kunnen zij met elkaar in gesprek en veel van elkaar leren. Daarnaast is het een leuke samenwerking die maakt dat je elkaar tijdens de opleiding kan helpen en motiveren. Zeker omdat de opleiding digitaal heeft plaatsgevonden was dit een mooie manier om de verbinding met elkaar te behouden. Buddy’s maken onder andere samen oefenopdrachten en bespreken oefenvragen ter voorbereiding op het examen.