logo-reachanother-foundation

ArrangeGroup ondersteunt stichting ReachAnother Foundation Nederland

Geplaatst op: 13 september 2017

ReachAnother Foundation Nederland is een non-profit organisatie, die samen met vrijwilligers streeft naar verbetering van de gezondheidszorg voor minder bedeelde bevolkingsgroepen in Sub-Sahara Afrika. De stichting helpt mensen die niet in aanmerking komen voor hulp van de overheid, sociale hulp of programma’s van hulporganisaties. De resultaten van het programma zijn een meerwaarde voor zowel families als de lokale bevolking.

Bijdrage aan de maatschappij

Naast sociaal verantwoord ondernemen staat bij ArrangeGroup ook de mens centraal. Hierdoor ondersteunen we grote en kleinere projecten om bij te dragen aan onze maatschappij. Pancras Evers, directeur Arrange Integrated, vertelt: “Al lange tijd ben ik bekend met de Stichting ReachAnother Foundation via de secretaris Albert van den Berg. Dit mooie initiatief heeft mij geraakt. Toen bleek dat we de Stichting op een hele eenvoudige manier konden helpen, heb ik geen moment getwijfeld”.

Oprichting

ReachAnother is in 2009 opgericht door Marinus Koning. Hij was gestopt mijn zijn chirurgenpraktijk en verdiepte zich vervolgens in tropische ziekten. Ethiopië bood de perfecte gelegenheid om ervaring op te doen. Tijdens zijn reis naar Ethiopië ontdekte Marinus Koning dat er ondanks alle verbeteringen in Ethiopië nog steeds een grote groep mensen is die onvoldoende medische zorg heeft.

School voor kinderen met een autisme

Eén van de eerste projecten was het helpen bij het opzetten van de eerste school in Ethiopië die helemaal gewijd was aan onderwijs voor kinderen met autisme. De expertise als traumachirurg bracht Marinus Koning vervolgens naar een Medisch Centrum en een ziekenhuis van de Universiteit in Ethiopië, waar hij samenwerkte met verschillende neurochirurgen. Zo kwam hij erachter dat er bijna geen behandelmogelijkheden waren voor kinderen met aangeboren afwijkingen aan het zenuwstelsel, vooral Hydrocephalus (waterhoofdje) en Spina Bifida (open ruggetje). Marinus Koning wist dat deze baby’s geholpen konden worden met een operatie en ontwikkelde een nieuwe benadering van dit probleem. Binnen twee jaar werd de honderdste baby geholpen.

Uitbreiding

In 2013 breidde ReachAnother Foundation uit door de opening van ReachAnother Nederland, geleid door Marinus’ tweelingbroer, Jan Koning, die ook chirurg is. Sinds de start van de stichting werden meer dan 50 medici, paramedici en onderwijsprofessionals uit de Verenigde Staten en Europa gerekruteerd voor werk in Ethiopië. Inmiddels hebben meer dan 2.500 baby’s de levensreddende operatie doorstaan, waarbij ReachAnother Foundation tevens heeft ondersteund bij de opleidingen tot neurochirurg. In 2009 was er 1 neurochirurg in Ethiopië. Inmiddels zijn er 23 neurochirurgen die tijdens hun opleiding ervaring hebben opgedaan bij de operaties van de baby’s.

Hulp vanuit ArrangeGroup

ArrangeGroup vindt het belangrijk dat de problemen, welke samenhangen met de handicaps van deze kinderen, ook herkent en erkent worden. En dat het aanbieden van zorg en hulp een plaats krijgt in onze samenleving. “Toen bleek dat de Foundation gebruik moest maken van dure vergaderlocaties, heb ik direct aangeboden om kosteloos gebruik te maken van onze vergaderruimtes. Het geld dat zij hiermee besparen, kan direct weer ingezet worden om hulp te bieden aan de kinderen in Ethiopië.” aldus Pancras Evers.

reachanother-foundation

Klik hier als je meer wilt lezen over Stichting ReachAnother Foundation. Wil je direct een bijdrage leveren?  Klik dan hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht