KNVB campus

ArrangeGroup lanceert nieuw concept: de Arrange Academy

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Het belang van kennisdeling is groot! Van elkaar leren en het delen van kennis en ervaring versterken samenwerking en innovatie. Dat geldt voor elk ontwikkelgebied, dus zeker ook op de werkvloer. Bij ArrangeGroup besteden we daarom veel aandacht aan kennisdeling. Om hier meer handen en voeten aan te geven is er onlangs een nieuw initiatief tot leven gekomen: de Arrange Academy. Met als doel het delen van kennis en vaardigheden. Lees hieronder meer over dit initiatief.

De Arrange Academy

De Arrange Academy is ontwikkeld dóór Arrangers vóór Arrangers, waarbij het delen van kennis en vaardigheden centraal staat. De academy bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst de kennisbank, waarin zoveel mogelijk beschikbare kennis vanuit de organisatie wordt verzameld. Deze is toegankelijk voor alle Arrangers om zich te laten inspireren, informeren en instrueren. Het tweede onderdeel van de Arrange Academy zijn de online colleges, die gegegeven worden door collega’s uit alle lagen van de organisatie. Elke collega met een eigen expertisegebied. De colleges gaan over uiteenlopende onderwerpen, van leveranciersmanagement tot aan leiderschap en van hospitality tot aan inkoop. Tevens worden er regelmatig vaardigheidstrainingen gegeven.

“Als projectlid van de Arrange Academy was ik nauw betrokken bij de opstart van dit initiatief. Ik vind het mooi om te zien hoeveel enthousiaste collega’s wekelijks aansluiten bij de colleges. Ook zijn collega’s vanuit alle BV’s erg enthousiast om hun kennis te delen. Dit zorgt ervoor dat zij met passie vertellen over een diversiteit aan onderwerpen.’’, aldus Emma van der Zouwen, Facility Solutions Specialist bij Arrange Integrated.

Behoefte aan kennisdeling

ArrangeGroup is het afgelopen decennium flink gegroeid en met deze groei is ook de kennis binnen onze organisatie flink toegenomen. Binnen ons facilitaire ondernemingshuis, met meer dan 250 Arrangers, heeft ieder eigen specialisaties en expertises. Met de Arrange Academy zorgen we voor zowel het delen van deze kennis onder onze collega’s, maar ook voor het borgen van alle kennis. Enerzijds is dit ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van onze Arrangers, anderzijds is het voor onze groeiende organisatie belangrijk om alle kennis op een goede manier te borgen. Met deze twee doelen in ons achterhoofd is de Arrange Academy tot leven gekomen.

“Ik vind de Arrange Academy een geweldig initiatief. Onlangs heb ik samen met collega Jantine Borgdorff een leuk college over projectmanagement gefaciliteerd. Ontzettend gaaf om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan de kennisdeling binnen ArrangeGroup.”, aldus Bente Lendering, Interim Professional bij Arrange Interim.

Het ontstaan van de Arrange Academy

Het idee voor een Arrange Academy bestond al langer, maar tijdens de coronacrisis bleek dat er nog meer behoefte was onder collega’s om met elkaar in verbinding te blijven en kennis uit te wisselen. In verbinding staan met elkaar is belangrijker dan ooit tevoren. Naast de informatieve, formele en fun meetings, rees ook de vraag naar kennisdeling. De Arrange Academy speelt hierop in en activeert collega’s door online bijeenkomsten te faciliteren, voor en door Arrangers. Geestelijke verrijking staat hierbij voorop.

Waar staan we nu?

Sinds begin mei heeft de Arrange Academy tot nu toe elke week één online college georganiseerd. De colleges worden gegeven door collega’s uit alle lagen van de organisatie, van Stagiaires, tot Servicedeskmedewerkers tot aan Directie. Tevens hebben twee externe gastsprekers een inspirerende sessie gefaciliteerd. Collega’s kunnen alle sessies live volgen of de opname in hun eigen tijd terugkijken. Wegens de animo en het grote succes van deze colleges zijn we onlangs zelfs gestart met een volledige Summerschool, waarin collega’s vier weken intensief aan de slag gaan met de basiskennis van een bepaald onderwerp in combinatie met praktijkcases. In deze eerste editie van de Summerschool nemen wij collega’s mee in de wereld van inkoop. Een vliegende start met nog veel kennisdeling en colleges voor de boeg!

“De Arrange Academy is een mooie manier voor onze collega’s om te blijven ontwikkelen. Wij zijn blij om te zien dat het initiatief zo positief ontvangen wordt door iedereen. En we hebben nog veel mooie plannen voor de toekomst.”, aldus Sheryl Limburg, Directeur bij Arrange Consultancy.

Kom in contact
Nieuwsoverzicht