Trap

ArrangeGroup als nieuwe regiepartner van TenneT Facility Management

Geplaatst op: 13 december 2013

ArrangeGroup is vanaf 9 december 2013 gestart als Regiepartner Facility Management bij TenneT, netbeheerder van het landelijke hoogspanningsnet. ArrangeGroup gaat TenneT de komende jaren versterken bij de ontwikkeling en professionalisering van de facilitaire regieorganisatie.

Regiepartner van TenneT

De rol van ArrangeGroup is gegund middels een Europese aanbesteding en zal TenneT versterken bij de vervolgstap in de ontwikkeling en professionalisering van de facilitaire regieorganisatie. De start als regiepartner is gelijktijdig met de in gebruik name van het nieuwe hoofdkantoor, het Mariëndaal Centre of Excellence (MCE) te Arnhem. Met deze overeenkomst zet ArrangeGroup haar regiemodel in om voor TenneT FM een toekomstbestendige, facilitair management oplossing en uitvoering te bieden.

Naast de gestelde eisen en wensen heeft vooral de visie en benadering omtrent marktconformiteit, ontzorging en klantgerichtheid een belangrijke bijdrage geleverd. Deze aanbesteding heeft TenneT ingezet volgens de Best Value Procurement methode, waarbij het onderscheidend vermogen van ArrangeGroup de doorslag gaf. Door naast de reguliere facilitaire dienstverlening vooral in te zetten op ontwikkelings- en innovatieslagkracht, biedt het de mogelijkheid een significante meerwaarde voor alle stakeholders te realiseren. De looptijd van de overeenkomst is initieel voor de duur van twee jaar met een optie tot verlenging van maximaal vijf.

“TenneT heeft in ArrangeGroup een Facility Partner gevonden die ontzorgend, marktconform en toekomstgericht werkt.”

Marktconform en toekomstgericht

Ingeborg Leene, Manager afdeling Facility Management bij TenneT vertelt hierover: “TenneT heeft in ArrangeGroup een Facility Partner gevonden die ontzorgend, marktconform en toekomstgericht werkt. Onze samenwerking is gevormd door een sterke aansluiting op visie en cultuur. Hierdoor zijn gezamenlijke doelen en overtuigingen ontstaan die de voorwaarden zijn voor de cultural fit. Tegelijk is er duidelijke verantwoordelijkheid gegeven aan ArrangeGroup om als Facility Partner zelfstandig en daadkrachtig te kunnen werken.”

De opdracht voor ArrangeGroup is begonnen met de inhoudelijke implementatie en personele invulling van de facilitaire servicedesk, het logistiek centrum en de gastvrouwrol. Binnen deze afdelingen worden zowel eigen mensen als medewerkers van TenneT aangestuurd. “Als Facility Partner stuurt ArrangeGroup leveranciers aan en is zij verantwoordelijk voor het contractbeheer. ArrangeGroup stelt zich op als ‘ideale reisgenoot’ van TenneT. We houden een strakke koers en planning aan waar dat kan en zijn flexibel en schaalbaar waar nodig. Ontwikkelingen die zich onvoorzien voordoen en impact hebben op de facilitaire dienstverlening worden hierdoor vaker als kans dan als risico beschouwd”, aldus Ingeborg.

Empowering TenneT

ArrangeGroup verstevigt met deze overeenkomst haar positie als Full Resource dienstverlener binnen de facilitaire wereld. Sinds 2000 bedient ArrangeGroup haar klanten met specifieke resource-oplossingen door het inzetten van sourcing, advies, interim management, projectmanagement, en werving & selectie. Vanuit de missie “Empowering People and Business” levert zij een belangrijke ontwikkelings- en professionaliseringsbijdrage in de markt. Vanuit dit marktperspectief opereert ArrangeGroup vanuit haar pay-off ‘The Facility Lab’.

Meerwaarde bieden

Sander Koop, eigenaar en directeur van ArrangeGroup: “Ik geloof dat onafhankelijk regiepartnership een belangrijke meerwaarde is voor een succesvol en toekomstbestendig FM. Al ruim vijftien jaar staat ArrangeGroup midden in de markt van Facility Management en Inkoop. Jaarlijks opereren wij binnen meer dan vijftig multinationals, grootbedrijven en (semi)overheids- instellingen. Met als effect een zeer ruime marktkennis en expertise. Zo weten wij precies wat er speelt en wat er gaat komen. Voor TenneT zet ArrangeGroup deze kennis, vanuit haar ‘The Facility Lab’ filosofie, in om flexibele en innovatieve oplossingen te realiseren. Als lenige regisseur verheugen wij ons om de aankomende jaren de goede en professionele samenwerking met TenneT verder uit te bouwen.”

Tenne
Terug naar het nieuwsoverzicht