KNVB campus

ArrangeGroup deelt geluk met de Lucky Day

Geplaatst op: 3 maart 2020

Bij ArrangeGroup staat sociaal ondernemen hoog in het vaandel. Om hier meer invulling aan te geven, is ArrangeGroup dit jaar gestart met de Lucky Day. De Lucky Day houdt in dat elke Arranger één dag per jaar mag inzetten om iets goeds te doen voor anderen. Denk hierbij aan de inzet voor een goed doel, vrijwilligerswerk of aandacht geven aan mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Iedere medewerker mag zijn eigen Lucky Day invullen en hier kosteloos een verlofdag voor opnemen. Ons doel? Het delen van geluk!

Aansluiting kernwaarden ArrangeGroup

Dit nieuwe initiatief sluit goed aan bij de drie kernwaarden die we kennen binnen ArrangeGroup: relatie, ontwikkeling en believe & go for it. Allereerst wordt met de Lucky Day de relatie van de medewerkers met ArrangeGroup versterkt door de mogelijkheid een Lucky Day op te nemen. Daarbij creëren we nieuwe relaties in onze omgeving door het uitvoeren van de Lucky Day. De Lucky Day kan op verschillende manieren bijdragen aan ontwikkeling. Op persoonlijk vlak kan het bijdragen aan het ontwikkelen van zelfkennis en zelfbewustzijn. Wie ben ik? Wat kan ik? Waar word ik blij van? Het kan inhoudelijke ontwikkeling brengen door nieuwe kennis en ervaring op te doen. Denk aan nieuwe mensen, organisaties en initiatieven leren kennen. Daarnaast geloven wij dat iets wat klein, oprecht en bij jezelf begint, groots uit kan pakken. Kortom, believe & go for it!

Een mooi initiatief met een mooi doel

De Lucky Day is ontstaan vanuit ons leiderschapsprogramma waaraan verschillende collega’s uit onze organisatie deelnamen. Wij geloven dat wij met de Lucky Day een grote impact kunnen maken. Dat iemand vanuit een intrinsieke motivatie en het ervaren van geluk een groot positief effect kan bereiken. Iets wat klein, oprecht en bij jezelf begint, kan en zal groots uitpakken. Ons doel: geluk voor wie geeft en geluk voor wie ontvangt.

Inspirerende ideeën

Sinds de introductie hebben wij al veel mooie ideeën gehoord. Denk aan het bieden van hulp aan ouderen tot het bieden van steun aan de lokale voedselbank. Ook Directeur Arjan Elst geeft binnenkort invulling aan zijn Lucky Day. Arjan vertelt: “Ik droom van gelukkige mensen op een gezonde planeet. Helaas is de praktijk weerbarstig. Ik zie ongelukkige en eenzame mensen en vaak bespeur ik een passieve houding ten opzichte van het klimaat. Omdat ik geloof in persoonlijk leiderschap ga ik dit jaar samen met vier eenzame mensen naar één van de georganiseerde beach-clean-ups in Nederland. Het wordt een actieve en gezellige dag, waarbij ik zorg draag voor vervoer, eten & drinken en een gezamenlijk schoonmaak-resultaat. Tijdens deze dag probeer ik verbinding te maken en vertrouwen te vinden met mijn vier reisgenoten. Als dit is gelukt tijdens deze dag, wil ik de dialoog voortzetten. Om zo te onderzoeken op welke manier mijn reisgenoten zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor een gelukkiger (minder eenzaam) leven.”

Meer weten over de Lucky Day?

Wil je meer weten over de Lucky Days die op de planning staan? Houdt onze website dan in de gaten. De meest bijzondere Lucky Days worden gepubliceerd op deze pagina. Wil je dat wij jouw stichting of goed doel ergens een dag mee helpen? Neem dan contact met ons op!