ArrangeGroup

ArrangeGroup actief bij diverse hogescholen!

Geplaatst op: 03 Aug 2015

Bij verschillende hogescholen in Nederland heeft ArrangeGroup een actieve rol. Erg leuk en leerzaam voor de studenten. En stiekem ook voor ArrangeGroup. Zo maken de studenten op een eenvoudige en luchtige manier kennis met het werkveld. Het kan er zelfs toe leiden dat ArrangeGroup hun toekomstige werkgever wordt! Ook voor collega’s van ArrangeGroup is het interessant om een bijdrage te leveren aan de hogescholen. Ze zien welke thema’s op de hogescholen spelen, verbreden hun kennis en vergroten hun netwerk. Sommige collega’s doen dit inmiddels al vijf jaar. Hierbij een overzicht van de activiteiten van ArrangeGroup op de hogescholen.

Hogeschool Utrecht

Met de Hogeschool Utrecht hebben we een intensieve samenwerking op meerdere vlakken. Zo organiseerden we onlangs een workshop op het gebied van talentanalyses en leveren we een bijdrage aan de vakken Inkoopmanagement en Facilitaire concepten door middel van inspirerende gastcolleges. Daarnaast zijn meerdere collega’s werkveldexaminator en toezichthouder voor de eindexamens voor Facility Management. Anke Verlinden, senior interim manager bij ArrangeGroup: “Wij geven onder andere een onafhankelijke blik op scripties en stellen kritische vragen vanuit een bedrijfsmatige hoek om te kijken of de studenten klaar zijn voor het facilitaire werkveld. Waar mogelijk willen we hen nog meer kennis en bagage meegeven voor de praktijk”.

Haagse Hogeschool

Bij de Haagse Hogeschool ‘flirt’ ArrangeGroup met vierdejaars studenten door middel van speeddates. Is er een klik met ArrangeGroup? Wat is het kennisniveau en hoeveel ervaring hebben deze studenten? Mocht een date succesvol verlopen, dan wordt de student uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en zijn er volop mogelijkheden in het werkveld. Een mooie kans voor de student en voor ArrangeGroup.

Hogeschool Rotterdam

Bij de Hogeschool Rotterdam nemen diverse collega’s assessments af bij eerstejaars studenten Facility Management. De studenten krijgen een facilitaire case en moeten aangeven met welke facilitaire facetten zij te maken krijgen en hoe ze dat gaan aanpakken. Best spannend voor een aanstormend talent. De focus ligt hierbij op de toegevoegde waarde voor mens en organisatie, verbetering van processen, communicatie, planning en de onderzoeksaanpak. Ron Deurloo, business manager bij ArrangeGroup: “Onze externe blik wordt zeker gewaardeerd. We leveren een inhoudelijke bijdrage en het geeft de student het idee dat zijn werk en inzet serieus genomen wordt. Bovendien is het onze manier om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het vakgebied.”

Esther Cremer, Business Manager Sales & Marketing bij ArrangeGroup: “Mijn meerwaarde bij het afnemen van assessments is het maken van een koppeling tussen theorie en praktijk. Door het stellen van de juiste vragen toets ik of de student in staat is een link te maken tussen de geleerde theorie en de praktijk. Eigenlijk beoordeel ik of de student over de facilitaire voelsprieten beschikt. En natuurlijk vind ik het hartstikke leuk om mijn kennis te delen met jonge, enthousiaste studenten en wie weet toekomstige collega’s!”

Geschreven door:
Barbara Ulder-De Jongh, interim professional bij ArrangeGroup

bel mij terug