KNVB campus

Arrange Interim faciliteert in adviesrapport softwareleveranciers bij het UMCU

Geplaatst op: 7 mei 2021

Arrange Interim is van mening dat ondernemend Nederland zeker in deze periode de handen zoveel mogelijk in één moet slaan. Vanuit deze gedachtegang en de toenemende druk op de zorg is er een mooie samenwerking ontstaan tussen Arrange Interim en het cluster Medische Technologie en Klinische Fysica (MTKF) binnen het UMCU. De afgelopen periode hebben onze interimmers volledig kosteloos een leveranciersvergelijking uitgevoerd voor de software voor geprotocolleerd onderhoud aan medische apparatuur. Met een mooi adviesrapport als resultaat. Wij zijn trots om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de zorg.

Het belang van software

Software is in de hedendaagse samenleving ontzettend belangrijk. In ziekenhuizen is de software voor medische apparatuur zelfs van levensbelang. Essentieel dus dat deze optimaal functioneert. Bij het MTKF wordt onder andere gebruik gemaakt van software voor het uitvoeren van geprotocolleerd onderhoud aan de medische apparatuur. Met deze software worden de protocollen ontwikkeld en gebruikt voor de uitvoering van geprotocolleerd onderhoud.

Leveranciersvergelijking

Goede software en juist ook een goede leverancier hiervan zijn noodzakelijk voor het beheren van deze protocollen. Vanuit het MTKF was er behoefte om de huidige leverancier te vergelijken met een alternatieve leverancier. De opdracht aan Arrange Interim was om deze leveranciersvergelijking uit te voeren en een adviesrapport op te leveren. Als onafhankelijke partij hebben wij de twee leveranciers vergeleken op basis van kwaliteit en prijs. Door middel van interviews is gekeken naar de huidige en de gewenste situatie.

Een mooi adviesrapport

Uiteindelijk hebben wij een adviesrapport opgeleverd waarbij wij de voor- en nadelen van beide partijen tegen elkaar hebben afgezet en een vergelijking tussen beide leveranciers is gemaakt op basis van de wensen van het MTKF. Tevens is er een inschatting van de impact op mens, middelen en duurzaamheid meegenomen in het rapport. Het besluit is uiteindelijk aan het MTKF, waarbij Arrange Interim alle informatie heeft aangedragen waarop een goede en objectieve keuze kan maken.

“Wij willen UMCU bedanken voor het vertrouwen in Arrange Interim voor het uitvoeren van deze opdracht. Wij hopen dat dit adviesrapport een gedegen opstap biedt naar een keuze tussen de twee softwaresystemen.”, aldus Pamela Buijsman en Mirjam Rodenburg, interimmers bij Arrange Interim en verantwoordelijk voor het adviesrapport.

De handen in één

De oplevering van het adviesrapport was een mooie samenwerking tussen het MTKF en Arrange Interim. Dit gebeurde volledig kosteloos. Tijdens een reeds lopende opdracht bij het UMCU kwam de behoefte voor de leveranciersvergelijking aan het licht. Bij Arrange Interim hadden wij op dat moment collega’s met veel kennis en ervaring op dit gebied ter beschikking. Wij zijn blij dat wij op deze manier een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan de zorg, zeker in een periode waarin er veel druk staat op deze sector.

Meer weten? Neem contact met ons op!