Vivian Meulenveld (medium)

Arrange Integrated aanwezig bij facilitaire Meet & Greet HAN

Geplaatst op: 3 december 2019

Hoe houd je regie op je eigen leven in de periode waarin je overgaat van studeren naar werk? Tijdens de Facility Management Meet & Greet op de Hogeschool Arnhem Nijmegen gingen Bas van Teeffelen, Nicole Spanjers-Cloosterman en Rémon Kok namens Arrange Integrated met meer dan 100 studenten in op die vraag.

Facility Management Meet & Greet

De jaarlijks terugkerende FM Meet & Greet – waarbij het werkveld en FM-studenten elkaar ontmoeten – stond deze editie in het teken van ‘verbindend leiderschap’. Keynote Speaker Anje-Marijcke van Boxtel, voormalig leiderschapscoach en teamcoach van ‘Team Brunel’ in de Volvo Oceans Race, trapte de dag af. Haar verhaal liet zien met welke extreme uitdagingen haar team in aanraking kwam tijdens de maandenlange zeilrace en hoe je daarbij – ondanks de verschillende nationaliteiten, persoonlijke ambities en ervaringsniveaus aan boord – toch een gezamenlijk doel kan creëren en het beste uit jezelf en elkaar kan halen.

Na de plenaire aftrap werden er vier parallelsessies aangeboden, waarbij Arrange Integrated de ‘Student Special’ over persoonlijk leiderschap verzorgde. Bas, Nicole en Rémon namen de deelnemers op inspirerende wijze mee in de wereld van persoonlijk leiderschap en gingen daarbij het gesprek aan met de studenten.

Een uitdagende fase

Remon, Nicole en Bas vertellen: “We weten uit eigen ervaring hoe ontzettend uitdagend de overgang van studeren naar werk kan zijn. Het is de fase in je leven waarin je je studie afrondt, je start met werken en je daarnaast ook privé je leven (verder) opbouwt. In deze periode ben je op zoek naar wat je wilt, leer je jezelf daarbij beter kennen, kom je in een positie waarin je soms best lastige keuzes moet maken en leer je wat werken daadwerkelijk betekent. Daarbij komt ook nog dat we hele hoge verwachtingen van onszelf hebben, wat deze fase extra uitdagend maakt. Persoonlijk leiderschap is het kompas voor je (zakelijke) leven waarmee je focus houdt op groei, gezondheid en geluk. En dat is essentieel in een veeleisende levensfase waarin deze studenten en young professionals zich nu bevinden”. 

Eigen ervaringen en persoonlijke leiderschap

“We hebben ervoor gekozen om de sessie tijdens de Facility Management Meet & Greet praktisch en interactief te houden. We gingen het gesprek met de studenten aan op basis van onze eigen ervaringen, maar vooral ook die van de aanwezigen studenten en FM-professionals. Persoonlijk leiderschap stond daarbij centraal, waarbij we ingingen op onder andere het stellen van realistische verwachtingen, het accepteren van fouten, het maken van bewust(e) keuzes en het vertrouwen op jouw gevoel en intuïtie. Bovenal zorgt persoonlijk leiderschap ervoor dat je zicht houdt op wat voor jou belangrijk is en je zicht houdt op hoe je gezond kan blijven. Dit maakt je veel weerbaarder in een veeleisende context.”

“Het was zeer bijzonder deze kans van de Hogeschool Arnhem Nijmegen te krijgen en een bijdrage te kunnen leveren aan deze inspirerende dag. We hebben veel positieve reacties gekregen en dat maakt ons erg enthousiast!”

Meet & Greet
Meet & Greet
Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op