Vivian Meulenveld (medium)

Arrange Consultancy als dokter naast de Leesman-radioloog

Geplaatst op: 29 oktober 2019

Een groot gedeelte van het facilitaire budget wordt gestoken in de fysieke werkomgeving. Maar hoe ervaren de gebruikers deze werkomgeving? Je gaat op zoek naar een gedegen methode voor het meten van hoe effectief de werkomgeving is, maar hebt geen idee waar te beginnen. Want hoe druk je deze effectiviteit uit? Wat zijn de juiste vragen? En welke factoren hebben invloed op deze ervaring? Leesman biedt een uitkomst met haar onderzoek. Arrange Consultancy ondersteunt je hier graag in!

De Leesman methodiek

Leesman is een methodiek die de ervaring van medewerkers van een werkomgeving meet. Met behulp van het Leesman-onderzoek verzamelen organisaties feedback over hoe de werkomgeving de gebruikers ervan op 90 verschillende factoren ondersteunt. Deze scores kunnen zij benchmarken met de Leesman Index. Dit is werelds grootste onafhankelijke database van medewerkers ervaringen met inmiddels meer dan 625.000 respondenten wereldwijd. Het resultaat is de Lmi-score. Dit is een score tussen de 0 en 100 die aangeeft hoe effectief de werkomgeving is. Het is mogelijk deze score te ontvangen per gebouw, afdeling en leeftijd. Op basis van deze score kunnen vergelijkingen onderling of met andere organisaties gemaakt worden.

Leesman+

Scoort een gebouw een hogere Lmi-score dan 70 én voldoet de respons aan specifieke criteria, dan ontvangt deze als onderscheiding de titel ‘Leesman+’. Leesman+ geeft aan dat de werkomgeving de medewerkers van deze organisaties uitstekend ondersteunt. De benodigde respons wordt berekend aan de hand van het medewerkersbestand (dat wil zeggen het aantal medewerkers naar wie het onderzoek is gestuurd) en het aantal respondenten.

Leesman

Samenwerking tussen radioloog en dokter

Het Leesman-onderzoek voert als het ware een full body scan uit van de werkomgeving, waarbij het resultaat een antwoord vormt op de vraag: ‘Hoe goed is de beleving van de werkomgeving binnen dit gebouw?’. Hiermee kun je Leesman zien als de radioloog. Het onderzoek wordt door Leesman afgerond met een rapport en een toelichtende presentatie van de resultaten. Daarna is het aan de dokter om ermee aan de slag te gaan. Sinds september maakt Arrange Consultancy onderdeel uit van het Leesman Advanced Practitioner programma en is hierdoor in staat om de onderzoeksuitslagen in het juiste perspectief te plaatsen. Dit is iets wat perfect past binnen onze ambitie om werk en omgeving beter en leuker te maken. Op basis van het rapport dat door Leesman wordt opgeleverd, zijn wij als dokter in staat de resultaten te interpreteren en in overleg met de opdrachtgever vervolgstappen te zetten.

‘Is er een dokter in de zaal?!’

Dus mocht jij graag je werkomgeving eens door het röntgenapparaat laten gaan? Dan brengen wij je graag in contact met Leesman. En mocht je het prettig vinden om tijdens en na het onderzoek een dokter aan je zijde te hebben, staan wij jou als Leesman Advanced Practitioner graag bij.

Wij helpen je graag

Elize Vonk Noordegraaf is als Leesman Advanced Practitioner getraind om Leesman scans op de juiste manier te interpreteren en ondersteunt jou graag bij het maken van gefundeerde beslissingen in de werkomgeving met als missie een onafhankelijke, op feiten gebaseerde analyse in te zetten om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over het werkplekconcept. Neem gerust contact met haar op, ze vertelt je er graag meer over.

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op!