Training Meer dan Managen

Als facility manager ben je veel meer dan een manager; je maakt als facility manager de stap van beheren naar beheersen waarbij grip op performance steeds belangrijker wordt. Daarnaast staat een facility manager voor de uitdaging om te professionaliseren en bedrijfsmatiger te handelen. Hoe breng je dit succesvol samen zonder de praktijk uit het oog te verliezen? ArrangeGroup en The World of YES bieden in een unieke samenwerking de Meer dan Managen training aan. Tijdens deze training geven we inzicht in deze vraagstukken, waarin we vooral aandacht houden voor de raakvlakken in jouw organisatie en rol als facility manager. Hierdoor is het geleerde vervolgens direct toe te passen binnen je eigen facilitaire organisatie.

De Meer dan Managen training bestaat uit drie verschillende onderdelen die met elkaar ervoor zorgen dat jij Meer dan kan Managen op jouw afdeling. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende onderdelen en wat je kan verwachten:

Systeem en strategie

Waar denk jij aan bij managen? En wat doe jij meer dan dat? Tijdens de training Meer dan Managen nemen we je mee in dé wereldstandaard op het gebied van facility management, de ISO 41000 serie. De focus ligt op het facility management systeem waardoor je leert hoe je als gewaardeerd gesprekspartner aan de directietafel plaatsneemt. Je krijgt tevens inzicht waarom deze wereldstandaard onmisbaar is voor professioneel facility management en wendbare organisaties.

Toegevoegde waarde

Om plaats te nemen aan die directietafel is het belangrijk om inzicht te hebben in de waarde die elke facility manager natuurlijk toevoegt aan de organisatie, maar weet jij ook welke waarde de facility afdeling toevoegt aan jouw organisatie? En misschien nog wel belangrijker, weet jouw interne klant dit ook? Door middel van de tien elementen van toegevoegde waarde en vele praktische voorbeelden krijg je inzicht in hoe je inderdaad die gesprekspartner aan de directietafel kunt zijn.

Performance management

Het laatste hoofdthema binnen deze online training is de wereld van performance management. Een wereld die wordt overladen met data en informatie, maar sluiten deze wel aan op jouw behoefte? Met welke managementinformatie zou je écht geholpen zijn en op welke manier kun je dit het beste in beeld brengen. We sluiten de training af met het geven van concrete handvatten hoe je dit intern kan marketen en communiceren op de diverse organisatorische niveaus.

De training “Meer dan Managen” helpt jou om:

 • Handvaten te krijgen en gebruiken om jouw facilitaire organisatie verder te ontwikkelen naar een strategisch niveau;

 • Als vanzelfsprekend een strategische partner te zijn voor jouw directie;

 • De toegevoegde waarde van jouw facilitaire afdeling in kaart te brengen en intern uit te dragen;

 • Meer inzicht te krijgen in jouw facilitaire organisatie;

 • Data gebruiken als input voor een efficiëntere en meer kosten efficiëntere dienstverlening;

 • Ontvang een Certificaat van Afronding aan het einde van de training.

Wat bieden wij jou

 • Tweedaagse offline training op onze meer dan gave trainingslocatie in Hilversum
 • Op beide trainingsdagen verzorgen wij een meer dan lekkere lunch 
 • Samen met een groep van 10 – 15 deelnemers start je deze training, waardoor je ook van elkaar kunt leren en elkaar kunt inspireren
 • Ruimte om te sparren met de trainers en de andere deelnemers over jouw specifieke situatie
 • Toegang tot een besloten community
  • Hier kan je ons vragen stellen, maar ook elkaar om advies vragen. Hier deel je jouw ontwikkeling en waar je tegenaan loopt.
 • Praktische opdrachten waar je tijdens en na de les aan kan werken zodat je het geleerde direct kan toepassen in jouw organisatie. 
 • Relevante theorie die je kan gebruiken als naslagwerk
 • Een certificaat na afronding 
  • Nadat je de training succesvol hebt doorlopen, ontvang je een certificaat van voltooiing.

Deelname aan de tweedaagse training kost €895,- per persoon (excl. btw). Kosten voor lunch en lesmateriaal zijn inbegrepen.

Schrijf je hier in