Onze geschiedenis

Het ontstaan

Meteen na hun afstuderen, kregen twee studenten, de kans om te werken en te bouwen aan een kersverse start-up: Arrange Talent B.V., destijds onderdeel van Talent&Pro. Arrange Talent is in 2000 opgericht met het doel om afgestudeerde HBO’ers een kans te bieden op een mooie carrière in de facilitaire markt. Opdrachtgevers kregen de beschikking over de tijdelijke inzet van hoogopgeleide toptalenten. Met dit concept was er voor facilitair nederland eindelijk een alternatief voor vragen en inzet op tactisch niveau. Een quote van weleer: “Wij zijn actief tussen uitvoerende facilitaire dienstverleners en gerenommeerde adviesbureaus.”

Aan het roer

Vanuit hun ondernemerschap en betrokkenheid grepen Arjan Elst en Sander Koop in 2003 de kans om zich volledig te richten op de directievoering en daarna ook om mede-eigenaar te worden. In de daaropvolgende jaren verwierf Arrange haar eigen unieke positie in de facilitaire markt en werd de zelfstandigheid ten opzichte van Talent&Pro steeds groter. De logische volgende stap was de volledige bedrijfsovername van Arrange in 2009, wat leidde tot de oprichting van ArrangeGroup.

Nu konden beide studiegenoten als directeur-eigenaar hun gedroomde visie waarmaken met een unieke aanpak en enthousiaste professionals. Alles was terug te leiden tot drie dominante kernwaarden: werken aan ontwikkeling, werken vanuit een relatie en Believe & Go for it. Met twee betrokken én maatschappelijk gedreven ondernemers van het eerste uur aan het roer met een innovatieve koers.

De groei

De vraag naar senior interimmers en adviseurs werd steeds groter. Daarom werden vanaf 2009, naast Facility Talents en Facility Professionals, ook Facility Managers en Adviseurs ingezet. De verdere professionalisering van het werkveld, een groeiende uitbestedingsvraag en vooral ook een gezonde dosis ondernemerschap leidde tot een visie om tot een compleet Facility Management bedrijf te groeien.

“Dit betekende dat wij ons ook meer gingen focussen op de integrale facilitaire dienstverlening. Deze dienst sluit aan op de behoefte om samen met klanten te willen ontwikkelen en de behoefte aan een bestendige relatie. Het winnen van diverse aanbestedingen zorgde voor een belangrijke verandering!”, vertelt Arjan hierover.

Sander Koop klein
Arjan Elst klein

Het ondernemershuis

Na een enorme groei in klanten, medewerkers en omzet, lanceerde ArrangeGroup begin 2018 drie BV’s: Arrange Integrated, Arrange Interim en Arrange Consultancy. Met als doel om klanten nog specifieker te bedienen, kwaliteits- en innovatie-impulsen te geven en het ondernemerschap te delen. Dit nieuwe tijdperk vroeg om nieuwe energie en een nieuwe locatie. De verhuizing van Amersfoort naar Hilversum werd een feit. Deze werkomgeving is dynamisch, eigentijds en vitaal en versterkt de identiteit van de Arrangers. Een omgeving met een rijke historie die volop in herontwikkeling is door de vele creatieve bedrijven die zich hier vestigen.

ArrangeGroup-integrated-hover
ArrangeGroup-Interim
ArrangeGroup Consultancy

Overname Fier.fm

Om Arrange Consultancy meer kracht bij te zetten werd in 2018 facilitair advies- en onderzoeksbureau Fier.fm overgenomen. Deze overname was een logische vervolgstap binnen de strategie van Arrange Consultancy om haar positie verder te versterken. Hiermee breidt ArrangeGroup niet alleen uit in kennis, kunde en capaciteit, maar biedt het ook mogelijkheden om het marktaandeel te vergroten.

Op naar de toekomst

ArrangeGroup is een organisatie die niet stilstaat, maar blijft groeien en ontwikkelen. Met de missie “Wij maken werk en omgeving beter en leuker”, willen wij Nederland gelukkiger maken. Door de omvang die Facility Management en Vastgoed in Nederland heeft (2017; € 72,7 miljard), is het bereik naar alle werkenden en zeker de dagelijkse gebruikers enorm.

“Dat betekent dat dienstverleners zoals ArrangeGroup echt een verschil kunnen maken. Een verschil in een werkend, wonend en levend Nederland. Waarbij vooruitgang essentieel is. Hierin kunnen wij onze ambities gelukkig volledig kwijt en gaan wij in de toekomst volg geloof en passie verder met onze droom!”, aldus Sander.

Sander en Arjan Arrange