Samen alleen, alleen samen!

De invloed van een veranderende wij-ik-balans op facility management.

Vrijdag 1 november | Arrange Consultancy jaarcongres

In de moderniteit verschuift de wij-ik-balans. Er komt meer nadruk te liggen op wat mij van jou onderscheidt (ik-beeld), dan op wat wij gemeenschappelijk hebben (wij-beeld). Deze verschuiving wordt veroorzaakt door de sociale mobiliteit en de vrijheidsgraden die in de loop van de tijd steeds groter zijn geworden, mede door toedoen van een stijgende welvaart. Technologische ontwikkelingen verrijken deze verschuiving.

Het verlangen naar samenzijn met anderen en sociale warmte is in de moderne samenleving echter niet minder geworden. Maar de spontane mogelijkheden voor emotioneel en persoonlijk bevredigende contacten zijn door de verandering in de sociale structuur wel afgenomen. Door deze flexibilisering en verzakelijking van relaties is de enkeling voor de noodzakelijke sociale warmte veel meer aangewezen op eigen initiatieven. De vrijheid en ruimte om het leven naar eigen inzicht in te richten is enorm vergroot, maar hierdoor zijn de lasten op ieders individuele schouders navenant toegenomen.

Op het eerste oog tegengestelde bewegingen. Of, hebben ze meer met elkaar gemeen dan we denken? Doen verschillen verbinden? En kun je identiteit maken in je eentje?

Ben jij ook benieuwd op welke manier individualisering leidt tot nieuwe vormen van sociale samenhang en betrokkenheid? Wat dit betekent voor de mens, werk en omgeving? En hoe je hiermee omgaat als persoon en (facilitair) team? Kom dan naar ons jaarcongres op vrijdag 1 november!

Locatie

Graag nodigen wij jullie op 1 november uit in ons gezamenlijk ondernemershuis, hoofdkantoor van ArrangeGroup, waarin wij samen met de andere dienstverlenende BV’s (samen)werken. Het programma zal plaatsvinden in en om het pand waarin wij zijn gevestigd: het Rotor gebouw te Hilversum. Wij maken daarbij gebruik van het naastgelegen bos en het ondernemerschap op de werf waar ons gebouw onderdeel van uitmaakt.

Sprekers

Het dagvoorzitterschap is in handen van een duo waarin jong facilitair talent samen met een ervaren ondernemer het podium krijgt. Zij nemen jou mee op reis langs de inspirerende verhalen en interactieve sessies van onze sprekers.

Programma

De ochtend staat in het teken van plenaire presentaties van diverse sprekers. Hierbij kiezen wij voor een aftrap die algemene ontwikkelingen en trends ten aanzien van ‘wij-ik’ weergeeft en de noodzaak aanstipt. De daaropvolgende sprekers verdiepen zich in de toepasbaarheid binnen organisaties en de rol van facilitair daarin. Na de lunch zetten we het thema verder letterlijk in beweging middels verschillende (sub)sessies. Onder het genot van een drankje en goed gezelschap sluiten we de dag met elkaar af.

Ben jij erbij?

Meld je direct aan middels onderstaand inschrijfformulier!

Ben je lid van een van onze benchmark- en/of netwerkgroepen, dan neem je, samen met een collega, kosteloos deel aan ons congres. Indien je met meer dan twee personen wenst deel te nemen, brengen wij €95,- exclusief btw per persoon in rekening voor iedere extra deelnemer.

Voor andere organisaties bedragen de kosten voor deelname €195,- exclusief btw per persoon. Bij ‘no-show’ brengen wij €75,- exclusief btw per persoon in rekening, in verband met reserverings- en administratiekosten.

Inschrijfformulier

Benieuwd hoe ons feestje er vorig jaar uitzag?

Vorig jaar vond het Arrange Consultancy jaarcongres plaats bij de KNVB Campus in Zeist, met als thema vitaliteit. Benieuwd naar het verslag van deze actieve en inspirerende dag? Lees dan snel het onderstaande artikel.