Gezonde werkomgeving

Een gebouw dat bijdraagt aan de gezondheid en het welbevinden van gebruikers
De gebruiker – de mens die in een gebouw werkt, leert en verblijft – komt steeds meer centraal te staan. De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Echter, hoe creëer je een gebouw dat bijdraagt aan het welbevinden van mensen? De WELL Building Standard, de eerste standaard die zich uitsluitend richt op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de mens, geeft hier antwoord op, door het optimaliseren van ontwerp, exploitatie én gedrag. Onze WELL geaccrediteerde consultants denken graag mee over het toepassen van de WELL Building Standard binnen jouw organisatie.

De WELL Building Standard biedt dé (evidence-based) handvatten om te komen tot een gezonde en welzijn bevorderende werkomgeving.

Iconen WELL-Building

De WELL Building Standard
De WELL Building Standard is het resultaat van zeven jaar durend onderzoek naar het effect van werkplek gerelateerde factoren op welzijn. De norm bestaat uit een honderdtal gefundeerde ‘evidence-based’ prestatie-eisen voor een gezonde en welzijn bevorderende werk,- leer-, en verblijfsomgeving en is opgebouwd uit tien hoofdonderdelen: lucht (Air), water (Water), voeding, (Nourishment), licht (Light), beweging en activiteit (Movement), thermisch comfort (Thermal Comfort), geluid (Sound), materialen (Materials), geestelijke gezondheid (Mind) en gemeenschap (Community).

Het realiseren van een gezonde werkomgeving
De definitie van een gezonde werkomgeving is voor iedere organisatie anders. Het realiseren ervan is maatwerk. De veelzijdigheid en diepgang van de WELL Building Standard zorgen voor een breed scala aan (bewezen) strategieën, wat maakt dat de standaard een uitstekend uitgangspunt is.

Behoefte aan ‘bewijs’ dat de (gezondheid van de) mens centraal wordt gesteld binnen de organisatie? Vanuit onze ervaring met de standaard begeleiden onze geaccrediteerde consultants jou graag in de certificering. Geen behoefte aan certificering, maar wel aan de slag met de gezonde fysieke werkomgeving? Ook – en juist – dan biedt de standaard passende handvatten bij het creëren van een omgeving die bijdraagt aan het welbevinden van mensen. Wij brengen graag samen in kaart hoe de standaard het beste kan worden toegepast binnen jouw organisatie.

Benieuwd naar specifiek het effect van de huidige fysieke werkomgeving op de beleving van medewerkers? Onze Employee WELL journey biedt dan uitkomst. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Direct contact met onze WELL expert?

Felicia Koning

Felicia Koning 

felicia.koning@arrangegroup.nl

06 40 84 86 45